Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a liturghisit de Florii în Parohia Mica

Creștinii ortodocși au prăznuit în data de 1 aprilie 2018 Intrarea Domnului  în Ierusalim, sărbătoare cunoscută în popor și sub numele de Florii.

În această duminică, Mitropolitul Clujului a fost prezent în Parohia Mica din protopopiatul Dej.

Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei, ocrtotită de ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a vorbit despre sărbătoarea Floriilor ca anticipare a Învierii Domnului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfințit la finalul slujbei ramurile de finic și de salcie care au fost împărțite credincioșilor. De asemenea, a binecuvantat lucările realizate în ultima perioadă la locașul de cult din Mica.

Preotului paroh, părintelui Gheorghe Ciui, Părintele Mitropolit i-a acordat distincția „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar celor implicați în activitățile Bisericii diplome de aleasă cinstire.

Locașul de cult a fost  construit între anii 1931-1934. Biserica a fost înzestrată cu un iconostas cumpărat de la Mănăstirea Nicula, dăruit  mănăstirii  în anul 1944 de parohia Mintiu Gherlii.

Sursa- radiorenasterea.ro

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Parohia Mica