MITROPOLITUL CLUJULUI, ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ANDREI, A OFICIAT SFÂNTA LITURGHIE LA BISERICA DE LA SPITALUL MUNICIPAL DIN DEJ

 

 

Astăzi 12 iulie 2016, preoții și credincioșii din Municipiul Dej, dar și din localitățile apropiate, l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Acesta a venit la Dej, însoțit de părintele consilier administrativ-bisericesc Cristian BACIU și părintele arhidiacon Claudiu Ioan GRAMA, Consilier eparhial pe probleme de misiune şi protocol.

Înaltpreasfinția Sa a sfințit o copie a icoanei Maicii Domnului „Prodromița”, care se află de astăzi în Biserica de lemn ocrotită de Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian din incinta Spitalului Municipal, apoi a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre Mântuitorul Hristos ca „Doctor” al sufletelor și al trupurilor. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Pavel Pop, duhovnicul spitalului, care a sărbătorit astăzi 40 de ani de preoție și 20 de ani de când este duhovnicul spitalului, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, „Crucea Arhiepiscopală”. Părintele Pavel a realizat un scurt istoric al bisericii din curtea Spitalului Municipal din Dej, care a fost adusă din comuna Sebiș, județul Bistrița Năsăud, dar și despre faptul că altarul de vară, unde a fost săvârșită astăzi Sfânta Liturghie, a fost construit din materialele rămase în urma demontării bisericuței provizorii a parohiei Sfântul Nectarie din Municipiul Dej, păstorită de către părintele protopop Ioan BUFTEA.

De asemenea părintele Ioan BUFTEA, protopopul Dejului, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători, Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru prezență și pentru mângâierea și întărirea, pe care a oferit-o, celor care își desfășoară activitatea în incinta spitalului, dar și tuturor celor prezenți.

prima z