Sari la conținut

Hramul Parohiei Dej III

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Dej III Dealul Florilor și-au sărbătorit hramul de iarnă al Bisericii închinat Sfinților Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

Sărbătoarea a început cu Vecernia de Duminică seara, la sfârșitul căreia părintele Adrian – Ioan Bolog a ținut un bogat cuvânt de învățătură despre importanța sărbătorii, evidențiind calitățile deosebite ale celor între Sfinți Părinții noștri, mari dascăli ai lumii și Ierarhi.
Luni dimineața, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a început la ora 09:30, fiind săvârșită de către un numeros sobor de preoți, avându-l în frunte pe părintele protopop Ioan Buftea. Invitatul special al parohiei a fost părintele profesor Ioan Bizău, care a predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai și care a rostit un „cuvânt cu putere multă”. Impactul predicii sfinției sale a fost atât de mare, încât, la final, a fost aplaudat îndelung de credincioșii prezenți într-un număr impresionant.
După sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele Nicolae Muntean a mulțumit lui Dumnezeu, Sfinților Trei Ierarhi, părintelui Ioan Bizău, părintelui protopop Ioan Buftea, soborului de preoți și tuturor enoriașilor, încheind cu celebrele cuvinte ale Sfântului Ioan Gură de Aur: „Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”.

TEXT/FOTO PR. MUNTEAN NICOLAE