Hram la Mănăstirea ,,Sfântul Ierarh Nicolae” de la Escu

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a fost prezent, sâmbătă, 8 mai 2021, la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Escu, comuna Recea Cristur, Protopopiatul Dej.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul e evidențiat virtuțile Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul așezământului monahal de la Escu.

 

Sfântul Nicolae este cinstit în mod deosebit la Escu de două ori pe an, la 6 decembrie și în 9 mai, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh la Bari, în Italia, a declarat părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal al Parohiei „Sf. Ier. Nectarie” din Municipiul Dej, dirijat de teologul Vlad Coste.

Mânăstirea de la Escu a fost întemeiată în anul 2018 în urma desființării parohiei din cauza depopulării și oferă asistență religioasă și credincioșilor puțini rămași în localitate.

Starețul așezământului este Părintele Protosinghel Dorotei Ilieșiu, transferat, din decizia Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, de la Mânăstirea „Sfânta Treime” Soporu de Câmpie, județul Cluj.

Sursa: Mitropolia Clujului