Grupul vocal Oremus, în Parohia Sfântul Ierarh Nectarie

IMG_0632

Astăzi, în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, Parohia Ortodoxă cu hramul Sfântul Ierarh Nectarie din Municipiul Dej a avut bucuria de a avea în mijlocul ei, grupul vocal Oremus, de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Acestea au fost însoțite de către părintele arhid. Daniel Mocanu, profesor la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca și asistent la Facultatea de Teologie din aceeași localitate.

IMG_0618Grupul vocal a dat răspunsurile la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar în momentul chinonicului, au interpretat diverse cântări din repertoriu psaltic și cel tradițional.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele arhidiacon, care a vorbit despre rolul pe care îl are femeia în Biserică, astăzi. Acesta a comparat misiunea și virtuțile unei femei cu diaconița Olimpiada – exemplu de femeie dedicată misiunii Bisericii. O altă idee importantă din cuvântul rostit, a fost aceea de a extinde în mod continuu starea pe care o dobândim în mediul comunității Bisericii, prin rugăciune și viață virtuoasă.

 La final, părintele paroh, Ioan Buftea a mulțumit Grupului Oremus pentru bucuria împărtășită comunității parohiale, și a lansat o nouă invitație grupului, de a reveni la un concert de cântece populare, care cel mai probabil se va concretiza în a doua jumătate a acestui an.IMG_0568