Sari la conținut

Grupul vocal „Oremus” al Seminarului Teologic Cluj-Napoca, prezent în Parohia Sfântul Nectarie

Astăzi, în Duminica a III-a după Sfintele Paști, a Mironosițelor, Parohia Ortodoxă Sfântul Ierarh Nectarie din Dej a avut bucuria de a deveni pentru a doua oară gazdă a grupului Oremus. Acesta a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie și a fost însoțit de către întemeietorul grupului, arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, profesor de Muzică Bisericească și Ritual la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Bogatul cuvânt de învățătură a fost susținut de către arhid. Daniel Mocanu. Acesta a prezentat motivele pentru care Hristos Cel înviat se arată mai întâi femeilor mironosițe invocând și argumentele dogmatice, întrucât dacă prin Eva a intrat păcatul în lume, vestea eliberării din păcat a venit tot prin femeie. Un alt punct abordat a fost cel a conduitei creștine specifică femeii în Biserică.

La momentul Chinonicului, Grupul Oremus a susținut un micro-recital de pricesne.

Grupul a fost fondat în anul 2015 la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca și este majoritar compus din elevele de la clasele de filologie ale liceului, dar și din foste eleve ale instituției de învățământ.