Sari la conținut

File de istorie în Parohia Bobâlna

Astăzi, 14 octombrie 2017, ziua de pomenire a Cuvioasei Parascheva, va rămâne înscrisă în istoria meleagurilor Bobâlnei ca o zi specială.
După mai bine de 40 de ani de la ultima slujbă săvârșită la monumentul ridicat și închinat celor ce s-au jertfit în ,,Răscoala de la Bobâlna”, din 1437, preoții Comunei Bobâlna împreună cu credincioșii, s-au adunat pe mărețul Deal al Bobâlnei în rugăciune, la împlinirea a 580 de ani la Răscoală. A fost un moment de pioasă aducere aminte și caldă rugăciune pentru eroii neamului.
În cuvântul de învățătură, părintele Cojan Rareș, a subliniat cât este de important să menținem vie amintirea eroilor noștri și să trasmitem mai departe urmașilor istoria, exact așa cum a fost ea, cât mai aproape de adevăr.
     În final, părintele Abrudan Marius a mulțumit tuturor celor care au depus efortul de a ajunge la locul acesta istoric, prin acest gest artând că sunt o mare familie și urmași vrednici ai eroilor de care suntem cu toții mândri.
     Evenimentul s-a încheiat cu o mică agapă frățească și cu stabilirea unei promisiuni: ,,anul viitor, la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, Monumentul de la Bobâlna să fie locul unei mari sărbători locale, încununată de  săvârșirea Sfintei Liturghii”.