Duminica Sfântului Grigorie Palama, în Protopopiatul Dej, parohia Ocna Dej II

Duminică, 8 martie 2015 ÎnaltPreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei sa aflat în mijlocul credincioșilor ortodocși din parohia Ocna Dej II.

În această duminică, a doua din Postul Mare, numită și duminica Sfântului Grigorie Palama, Mitropolitul Clujului a vorbit despre legătura păcatului cu boala, cu prilejul citirii pericopei evanghelice a vindecării slăbănogului din Capernaum: „Domnul Hristos este cel ce ne tămăduiește și sufletește și trupește. Iar Sfântul Macarie cel Mare, gândindu-se la modul în care Domnul Hristos ne însănătoșește sufletește zice că sufletul are patru funcții: rațiune, sentiment și voință, la care se adaugă conștiința. Toate acestea sunt slăbănogite și încercăm să le tămăduim”.

Cu ocazia prezenței în parohia Ocna Dej II, ierarhul i-a îndemnat pe credincioșii locului ca în această perioadă să postească și să se pregătească așa cum se cuvine de întâmpinarea Praznicului Învierii Domnului: „Ne tămăduiește Domnul Hristos în Postul Mare dacă luăm perioada aceasta foarte în serios și încercăm să ne reabilităm sufletește. Așa că, iubiți credincioși, vă urăm ca toată lucrarea aceasta să o faceți cu râvnă și să ajungeți la Sfintele Paști cu multă bucurie!”

Prezent la Ocna Dej, chiriarhul a săvârșit și o hirotonie întru preot iar la final, i-a oferit părintelui paroh Dan Tosa, distincția de iconom.

DSCF8444DSCF8408DSCF8520