Sari la conținut

Duminică deosebită pentru credincioșii Parohiei Ciubanca

În data de 02.04.2017- Duminica a V-a din Sfântul și Marele Post-, în Parohia Ortodoxă Ciubanca din Protopopiatul Ortodox Român Dej, a fost o zi deosebită. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de preoți iar cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Sorin Căpâlna de la Parohia Ortodoxă Pintic.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, la care a participat și părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului. Părintele protopop le-a pus la suflet credincioșilor un cuvânt duhovnicesc, în care i-a îndemnat să îsi hrănească sufletul din cuvântul lui Dumnezeu și să se aproprie de Sfântul Potir ,,cu Frică de Dumnezeu, cu Credință și cu Dragoste”.

Părintele paroh Septimiu Olar a mulțumit preoților prezenți și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, apoi i-a înmânat preotului Andrei Misaroș, de la Parohia Sărata, suma de 1600 de lei. Această sumă  a fost colectată de la puținii dar inimoșii credincioși ai parohiei Ciubanca și este necesară pentru reparațiile casei parohiale din satul Sărata, unde a avut loc un incendiu.

La Sfânta Liturghie au participat credincioși din parohie și din satele învecinate precum și reprezentanți ai autoritățile locale.