Sari la conținut

Credincioșii Parohiei Batin și-au primit noul păstor sufletesc

Preotul Alexandru Florin Ureche instalat în demnitatea de preot paroh al Parohiei Batin din Protopopiatul Dej

Vineri, 6 ianuarie 2023, la ceas de seară, în biserica cu hramul ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Batin, a fost săvârșită Vecernia Mare cu Litie în cinstea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. Slujba a fost săvârșită de părintele protopop Ioan Buftea, înconjurat de un sobor de preoți și în prezența unui număr impresionant de credincioși.

După terminarea vecerniei, părintele protopop a mulțumit părintelui Adrian Ioan Bolog și doamnei preotese Emilia Maria Bolog, pentru misiunea frumoasă pe care au desfășurat-o în această parohie timp de 9 ani, apoi a urmat instalarea părintelui Alexandru Florin Ureche în demnitatea de preot paroh al acestei comunități euharistice.

Așa cum este tradiția, i-au fost înmânate noului preot paroh: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.

La final, părintele Florin a adresat cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu, părintelui Mitropolit Andrei, celor ce l-au format, preoților prezenți și credincioșilor din Batin, dar și celor veniți din satul său natal, Anieș, județul Bistrița Năsăud.

Seara s-a încheiat prin cuvântul de rămas bun al părintelui Adrian Ioan Bolog, care a mulțumit bunilor credincioși, rugându-i să-l primească pe părintele Florin tot așa cum l-au primit și pe el.