Sari la conținut

Conferința a II-a din cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și societatea, Ce ne spune Biblia?”

Proiectul ,,Familia și societatea, Ce ne spune Biblia?”

În data de 31 octombrie 2019, la Centrul Cultural Arta din Dej, a avut loc a II-a Conferinţă din cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și societatea, Ce ne spune Biblia?”, iniţiat de Protopopiatul Ortodox Român Dej cu Sprijinul Primăriei Municipiului Dej.

Prelegerea a fost susţinută de către pr.prof.univ.dr. Stelian Tofană, fiind intitulată ,,DEPRESIA, BOALA SECOLULUI?!”. Părintele conferențiar a prezentat o radiografie a societății contemporane analizând în detaliu pericolele cu care sunt confruntați în general oamenii din ziua de azi. Au fost prezentate cazuri și momente în care oamenii pot trece printr-o situație mai delicată și pot cădea victeme ale acestei boli, a depresiei și deasemenea a argumentat cu temeiuri scripturistice cum poate fi evitată sau chiar vindecată această boală cu ajutorul rugăciunii și a lui Dumnezeu.

,,Că precum molia roade haina și viermele lemnul, așa mânirea(tristețea) mănâncă sufletul omului. Ea îl face să ocolească toată întâlnirea cea bună și nici de la prietenii cei adevărați nu-l lasă să primească cuvânt de sfătuire, precum nici răspuns bun sau pașnic a da lor nu-l îngăduie. Ci tot sufletul cuprinzându-l, îl umple de amărăciune. Și, de aici, îi pune în minte să fugă de oameni, ca de unii ce i s-ar fi făcut pricinuitori de tulburare și nu-l lasă să-și dea seama cum că nu în afară, ci înlăuntru are zăcând boala, care atunci se arată când, supărările viind, prin mâhnire la arătare o scot… Că niciodată nu se va vătăma omul de la altul, de nu va avea înlăuntru zăcând(mocnind) pricinile patimilor,,.

(Sf. Ioan Casian, ,,Despre cele opt gânduri ale răutății,,)

La final tinerii din cadrul L.T.C.O.R. au fost felicitați pentru toată implicarea pe care au avut-o în cadrul conferințelor desfășurate în acest an.

La acest eveniment au fost prezente autorități locale, preoți și credincioși.

photo by Ștefan Rusu