Sari la conținut

Comunitatea Euharistică din Leurda și-a primit noul păstor

Instalarea părintelui Dorin Lucian Falub, în calitatea de preot paroh al Parohiei Leurda-Protopopiatul Ortodox Român Dej

De Sărbătoarea Sfintei Treimi credincioșii din Parohia Leurda au trăit un moment de aleasă încărcătură duhovnicească. În această zi deosebit de importantă pentru întreaga creștinătate, părintele Ioan Buftea, Protopopul Dejului, l-a instalat în demnitatea de preot paroh pe părintele Dorin Lucian Falub. 

Sărbătoarea a început prin săvârșirea Sfintei Liturghii, în Altarul de Vară al Bisericii cu Hramul ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. În cadrul Sfintei Liturghii părintele protopop a rostit un cuvânt de învățătură intitulat ,,Taina Sfintei Treimi-secretul iubirii”.

Părintele protopop a mulțumit în numele Centrului Eparhial și al credincioșilor din Leurda, părintelui Marius Nicolae Iuga, pentru cei 40 de ani de slujire la Sfântul Altar, din care ultimii 20 a păstorit comunitatea euharistică din Leurda. În continuare a fost instalat părintele Dorin Lucian, primind Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii. Noul paroh a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul preoției, a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru încrederea acordată și credincioșilor pentru primirea călduroasă.  

La final, părintele Marius Nicolae Iuga și-a luat rămas bun de la credincioși, îndemnându-i să se roage pentru noul păstor și să nu-l uite nici pe el în rugăciunile lor.

Răspunsurile Liturgice au fost date de către Grupul de cântăreți al Parohiei Codor și la momentul potrivit din cadrul Liturghiei au fost interpretate pricesne de către tânăra Zina Doboș, fiică a Parohiei Leurda.