„Colind din suflet de copil”, ediția a V-a

Evenimentul a avut loc azi 6 decembrie 2017, cu începere de la ora 16:00, la Biserica Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, de pe strada Gutinului.

Acest eveniment religios-cultural a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu Școlile din Municipiul Dej. Au participat peste 200 de de colindători, pregătiți și însoțiți  de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii instituțiilor de învățământ. Au fost prezente autorităților centrale și locale, precum un număr mare de copii, părinți și bunici.

La nivelul Municipiului Dej există o bună colaborare între Biserică și Școală, astfel că acest eveniment se datorează celor 3 piloni importanți ai societății: Familie, Școală și Biserică.
Deoarece astăzi este sărbătorit Sfântul Ierarh ,,Nicolae”, ocrotitorul și bucuria copiilor, colindătorii au fost răsplătiți cu daruri și diplome.
,,Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru că am fost învredniciți să ascultăm cele mai frumoase colinde, colinde din suflet de copil. Pitagora spunea: ,, OMUL NU ESTE NICIODATĂ ATÂT DE MARE CA ATUNCI CÂND SE LASĂ ÎN GENUNCHI SĂ AJUTE UN COPIL” Doresc să mulțumesc tuturor preoților din Dej, profesorilor, părinților, bunicilor și în mod deosebit copiilor, care prin glasurile lor îngerești ne-au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus părintele protopop Ioan Buftea.