Sari la conținut

Cerc preoțesc la Parohia Ortodoxă Bogata de Sus, Protopopiatul Dej

De sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou, 27.10.2016, începand cu ora 15:00 preoții din parohiile învecinate cu localitatea Bogata de Sus au savarsit Taina Sfantului Maslu. În mijlocul soborului de preoți a fost prezent părintele protopop Ioan Buftea, care a rostit un cuvânt de învățătură și l-a felicitat pe parintele Gabriel Moldovan pentru misiunea deosebită pe care a desfășurat-o în decursul celor 11 ani cât a păstorit Parohia Ortodoxă Bogata de Sus. Părintele Gabriel, în urma concursului organizat la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, începând cu data de 1 noiembrie 2016 este paroh la Parohia Ortodoxă Luna, Protopopiatul Turda.

La final părintele Călin Prunean de la Parohia Viile Dejului, fiu al satului Bogata de Sus, a oferit din partea credincioșilor și a autorităților locale, o icoană cu Maica Domnului, la care să se roage ori de câte ori își va aduce aminte de credincioșii din Bogata de Sus, prima sa parohie.

Părintele Gabriel a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite și credincioșilor pentru buna colaborare și i-a asigurat că nu îi va părăsi, ci permanent vor fi în rugăciunile și în sufletul său. Deasemenea a început să își viziteze credincioșii și le-a promis că va merge la fiecare casă din parohie și își va lua rămas bun de la fiecare dintre ei.