Cerc preoțesc la Dej

Astăzi, 30.01.2018, a avut loc prima întrunire din acest an a Cercului preoțesc din Dej, la Parohia Dej I.

La învitația părintelui Gavril Chirilă, Paroh al Parohiei Dej I și secretarul Protopopiatului Ortodox Român Dej, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, începând cu ora 17: 00, preoții din Dej împreună cu credincioșii pe care aceștia îi păstoresc, s-au înfrățit în rugăciune la Biserica Parohiei Dej I, cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Cu acest prilej a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, la care au participat foarte mulți credincioși.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Teodor Mureșan de la Parohia Dej III. Acesta a vorbit despre aleasa educație pe care au primito de la părinți cei Trei Sfinți Vasile, Grigore și Ioan și a evidențiat cât de importantă este educația religioasă primită în familie. Deasemenea a amintit că Sfinții Trei Ierarhi sunt modele de demnitate și unitate pentru fiecare creștin.

La final, părintele Iuliu Leach, de la Parohia Dej I, a mulțumit în primul rând lui Dumnezeu pentru această seară binecuvântată, apoi pentru prezență părintelui protopop Ioan Buftea, tuturor preoților, oficialităților și  în mod deosebit credincioșilor care au luat parte la acest eveniment.