Sari la conținut

Cerc preoțesc în Municipiul Dej

 

DSC08782

De sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi , începând cu ora 16:00, preoții din Dej împreună cu credincioșii pe care aceștia îi păstoresc, s-au înfrățit în rugăciune la Biserica Parohiei Dej I, cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril.

În cadru cercului, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Răspunsurile la strană au fost date de către cântăreții bisericilor din Dej și de către un grup de teologi.

După cuvântul de învățătură rostit de către părintele protopop Ioan Buftea, au fost premiați elevii din municipiu care s-au calificat la olimpiada județeană de religie: Todoruț Denis Andrei, Horvarth Daiana Alexandra,  Pop Claudia, Teocan Anca Larisa, Lador Oana Anastasia și Georgiu Vlăduț Cristian. Aceștia au primit în dar diplome și cărți. De asemenea, au fost răsplătiți și profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor: Șipoș Cristina, Silași Adina și Chirilă Marius, coordonați de către responsabilul de cerc pedagogic – prof. Petrescu Daniela.  „Roadele muncii lor aduc bucurie dascălilor, părinților, și implicit Bisericii noastre Ortodoxe” le-a transmis părintele Protopop celor prezenți.

La final, părintele Gavril Chirilă, secretarul Protopopiatului Dej, a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi înălțătoare, părinților și oficialităților, dar în mod deosebit credincioșilor care au luat parte la acest eveniment.