Cerc preoțesc în Municipiul Dej

De sărbătoarea Bunei Vestiri, începând cu ora 16:00, preoții din Dej împreună cu credincioșii pe care aceștia îi păstoresc, s-au înfrățit în rugăciune la Biserica Parohiei Dej II, cu hramul “Adormirea  Maicii Domnului “. Cu acest prilej a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, la care au participat sute de credincioși.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Chirilă Gavril, secretarul Protopopiatului Ortodox Român Dej. Părintele a vorbit despre Conștiința morală- Cale spre desăvârșire, argumentând existența conștiinței morale scripturistic și amintind despre felurile conștiinței morale și educația acesteia.,

,,Conștiința morală este glasul sădit de Dumnezeu în om și este sfătuitor, martor și judecător a fiecărei fapte săvârșită de om”, a subliniat părintele Gavril.

La final, părintele Emil Sabadâș, preot slujitor la Parohia Dej II, a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi înălțătoare, părinților și oficialităților, părintelui Chirilă Gavril pentru cuvântul de învățătură și în mod deosebit credincioșilor care au luat parte la acest moment de rugăciune.

Răspunsurile la strană au fost date de către cântăreții bisericilor din Dej.