Sari la conținut

Cerc Pastoral-Misionar în Municipiul Dej

În după-masa duminicii din 26.03.2017,la Biserica Parohială „Adormirea Maicii Domnului „, Dej II, păstorită de preoții Ioan Bolbos și Emil Sabadîș, a avut loc întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar Dej, avându-l alături pe părintele protopop Ioan Buftea iar ca invitat pe Preacuviosul Ieromonah Arsenie, de la Mănăstirea Vad, ctitorie a Voievodului Ștefan Vodă   .

   Începând cu orele 16,00 a fost săvârșită Slujba Vecerniei urmată de Taina Sfântului Maslu. Alături de preoții prezenți, la Sfintele rugăciuni au luat parte sute de credincioși dar și oficialități locale.

     Cuvântul de învățătură a fost rostit de Precuviosul Ieromonah Arsenie, care a vorbit despre credința ca trăire, pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale.

   Partea specială a acestui eveniment a fost prezența tinerilor din L.T.C.O.R. – Filiala Dej ,împreună cu Preacuviosul Ieromonah Grigorie Benea de la Mănăstirea Nicula, care au realizat o expoziție de icoane cu vânzare pentru scopuri filantropice, dar și a celor din grupa de cateheză a parohiei, care au expus o parte din lucrarile plastice cu care vor participa la Concursul Național „Icoana și Școala mărturisirii”, cu proiectul ,,Să fim icoane vii ale credinței ortodoxe”.

   Această întalnire a constituit o oază de binecuvantâre și de mărturisire la mijlocul Postului, în urcușul spre Înviere, a întregii comunități euharistice dejene.

       La sfârșit, credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit.