Cerc Pastoral în Parohia Cășeiu

În Duminica a XI-a după Rusalii, închinată Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea ecumenic, preoții Cercului Pastoral Câțcău s-au unit în rugăciune la Biserica Parohiei Cășeiu. 

Preoții Cercului Pastoral Câțcău au organizat la Biserica cu Hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din localitatea Cășeiu o seară deosebită de rugăciune. A fost săvârșită Taina Sfântului Maslu și apoi a urmat un cuvânt de învățătură rostit de către părintele Mircea Dragoș, de la Parohia Coplean. În cuvântul de învățătură părintele Mircea a vorbit despre ,,Legătura între păcat și boală”  și au fost explicate semnificațiile celor 7 Pericope Evanghelice care sunt citite în cadrul Tainei Sfântului Maslu.

Deoarece în această Duminică a fost sărbătorită și Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, a fost intonat troparul Cuvioasei.

La final părintele paroh Ioan Roșca, de la Parohia Cășeiu, a mulțumit preoților și credincioșilor pentru comuniune.

Preoții care au participat la acest cerc preoțesc au fost: părintele Ioan Mărginean de la Parohia Câțcău, părintele Ioan Roșca, părintele Vasile Banc de la Parohia Cuzdrioara, părintele Călin Pop de la Parohia Urișor, părintele Claudiu Vaida de la Parohia Muncel și părintele Andrei Banc de la Parohia Dej-Triaj.