Sari la conținut

Câștigătorii Concursului Național „Hristos: sufletul satului meu”, prima etapă

Prima etapă a Concursului Național Catehetic intitulat ,,Hristos: Sufletul satului meu”, desfășurat la nivelul Protopopiatului Ortodox Român Dej a ajuns la final.

Premierea participanților la Concursul Național Catehetic organizat de Patriarhia Ortodoxă Română „Hristos: sufletul satului meu” , la nivelul protopopiatelor s-a desfăşurat în ziua de miercuri, 10 aprilie 2019, la Muzeul Municipal din Dej. Acţiunea a avut loc în prezenţa copiilor participanţi,  a profesorilor de religie care i-au coordonat și a preoților care s-au implicat în pregătirea copiilor pentru acest concurs.

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru”, după care părintele Buftea Ioan, protopop al Protopopiatului Ortodox Dej, a adresat un cuvânt de bun venit și de felicitare pentru toți preoții, profesorii și copiii implicați în acest concurs.

În cele ce au urmat, părintele protopop a făcut o scurtă prezentare a conceptului acestui concurs și a arătat că în cadrul acestuia s-au înscris 7 parohii. De asemenea, a prezentat comisia care a jurizat portofoliile.

Concursul se adresează copiilor participanţi la grupele catehetice, preoţilor coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și tuturor celor care contribuie la sădirea cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor și îşi propune să îi ajute pe participanți să îşi descopere, prin activităţi de creaţie, noi aptitudini şi să îşi formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învăţarea şi să realizeze schimbul de experienţă între copii.

Cele 7 parohii implicate în acest concurs au fost următoarele: Parohia Bobâlna, Parohia Chiuiești, Parohia Câțcău, Parohia Mănăstirea, Parohia Rugășești, Parohia Sânmărghita și Parohia Vad. Parohiile care vor merge în următoarea fază a concursului sunt: Parohia Bobâlna, Parohia Sânmărghita și Parohia Vad.

La finalul premierii elevilor a luat cuvântul domnul profesor Constantin Albineț, directorul Muzeului Municipal din Dej și a subliniat faptul că ,,Civilizația noastră românească s-a născut la sat”

prof. Daniela Petrescu