Sari la conținut

Cântăreții din Protopopiatul Ortodox Român Dej reuniți în Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

Sambătă 8 iunie 2024 , cântăreții bisericești din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Dej s-au reunit slăvindu-L pe Dumnezeu în Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Părintele Protopop Ioan Buftea, protopop al Dejului, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul cântăreților bisericești din Protopopiatul Ortodox Dej, dirijați de către părintele Cătălin Alexandru Feier, parohul Parohiei Ortodoxe cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din Dej. La acest moment festiv a fost prezent și Înaltpreasfintitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a adresat cursanților un cuvânt de întărire și binecuvântare.

Întâlnirea a fost organizată ca urmare a inițierii unui proiect de îmbunătățire a cântărilor bisericești și de perfecționare a personalului neclerical, proiect susținut și organizat de către Protopopiatul Ortodox Dej cu binecuvântarea Inaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost precedată de o serie de întâlniri săptămânale, scopul fiind acela de a uniformiza cântarea liturgică din parohii.

Momentul festiv a încheiat primul modul dintr-un proiect mai amplu, care își propune pe lângă Sfânta Liturghie, să îmbunătățească și cunoașterea tuturor rânduielilor și cântărilor bisericești: vecernie, utrenie, taine și ierurgii, precum și înțelegerea și practicarea cântării celor 8 glasuri bisericești și a altor cântări sacre din spațiul Bisericii Ortodoxe.

Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!