Sari la conținut

Bucurii duhovnicești la Parohia Viile Dejului

Zi de aleasă bucurie pentru comunitatea euharistică a Parohiei Viile Dejului din Protopopiatul Dej, cu ocazia sărbătoririi Hramului.

Ziua a început prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, într-un numeros sobor de preoți avându-l în frunte pe părintele Ioan Buftea, protopop al Dejului, cel care a și rostit cuvântul de învățătură cu ocazia acestei frumoase sărbători. În cadrul Sfintei Liturghii mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar răspunsurile au fost date de către grupul de teologi ,,Sfântul Nectarie”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată Slujba Parastasului pentru părintele Teofil Herineanu, vrednicul de pomenire protopop al Dejului, care în anul 2015 a trecut la cele veșnice și de asemenea pentru părintele Vasile Revnic, trecut la cele veșnice în anul 2017, cei care au fost întemeietorii Parohiei Viile Dejului dar și cei care au ridicat frumoasa biserică parohială cu Hramul ,,Sf. Ap. Petru și Pavel”.  

La Dumnezeiasca Liturghie au participat și autoritățile locale, în frunte cu domnul primar ing. Costan Morar și domnul consilier Lucian Herineanu, fiul părintelui protopop Teofil Herineanu.

La final părintele paroh Călin Prunean a adus alese mulțumiri Preamilostivului Dumnezeu și de asemenea tuturor celor prezenți.