Sari la conținut

Bucurie duhovnicească în Parohia Dej III

Părintele Adrian Ioan Bolog instalat în Parohia Dej III

Marți, 6 decembrie 2022, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, în biserica „Sfânta Treime” din Dej a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie într-un ales sobor de preoți, sub protia Părintelui Protopop Ioan Buftea, cel care a rostit și un cuvânt de învățătură în care a evidențiat virtuțile Sfântului Ierarh Nicolae.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop a subliniat rolul important pe care l-a avut părintele Ioan Câmpean în Protopopiatul Dej, slujind lui Dumnezeu și oamenilor timp de 42 de ani. Părintele Ioan Câmpean a fost preot paroh între anii 1980-1992 în Parohia Agrieș, între anii 1992-1995 la Parohia Dej II și în anul 1995 pune bazele Parohie Dej III, slujind aici până la 1 noiembrie 2022. A urmat instalarea părintelui Adrian Ioan Bolog, în demnitatea de preot slujitor, cel care, în urma concursului organizat de Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a ocupat acest post. Părintele Adrian, originar din Săsarm, județul Bistrița Năsăud, a păstorit comunitatea euharistică din Batin, Protopopiatul Dej, din anul 2014 până în prezent și cu data de 01 decembrie 2022 a fost numit preot slujitor al parohiei Dej III.

Așa cum este tradiția, i-au fost înmânate: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.

Au rostit cuvinte de mulțumire: părintele Adrian Ioan Bolog, părintele Ioan Câmpean și părintele paroh Nicolae Muntean. La acest eveniment important din viața comunității dejene, au fost prezenți: domnul Ing. Morar Costan, primarul municipiului Dej, domnul Col. Dr. Munteanu Ioan, comandantul Garnizoanei Dej, domnul Rotar Cristian-Alin, viceprimarul comunei Unguraș, precum și foarte mulți credincioși din Batin și din Dej.

Parohia Ortodoxă Dej III a fost înfiinţată la data de 18 februarie 1995. Noul lăcaș de cult, situat în cartierul dejean Dealul Florilor, pe strada Unirii, nr. 1 D, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost construit între anii 1998-2021, în timpul păstoririi preoților: Ioan Câmpean (paroh în perioada 1995-2004) și Teodor Mureșan (paroh din 2004-2021) și a fost sfințit în data de 22 august 2021, de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox al Europei de Nord și cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.