Sari la conținut

Binecuvântarea Paraclisului ,,Sfânta Treime” din Parohia Mica

ÎPS Andrei a binecuvântat Paraclisul ,,Sfânta Treime”, din Parohia Mica, Protopopiatul Ortodox Român Dej


Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a poposit în Parohia Mica, parohie păstorită de părintele Gheorghe Ciui.
Pe raza acestei parohii funcționează Asociația Visarion, în cadrul căreia există un centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice. Acest centru este coordonat de către familia Suson Gavril și Irina, care au dorit foarte mult să construiască un Paraclis, pentru nevoile spirituale a celor ce sunt îngrijiți în acest centru.
Astfel că, de la începutul anului 2019, cu binecuvântarea ÎPS Andrei, au fost demarate lucrările de amenajare a acestui Paraclis, care a fost finalizat și în data de 9 aprilie 2019, a fost sfințit de către Părintele Mitropolit Andrei.
De la ora 16:oo, Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți din Cercul Pastoral Mica, a săvârșit slujba de Sfințire a Apei și a binecuvântat Paraclisul, care poartă Hramul ,,Sfânta Treime”.
Pentru implicarea deosebită, ÎPS Andrei a oferit soților Gavril și Irina Suson Diplomă de aleasă cinstire.
La final Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe toți cei prezenți iar beneficiarilor centrului le-a oferit cărți de rugăciuni.