Sari la conținut

Binecuvântare arhierească la Biserica ,,Sfânta Treime” din Municipiul Dej

       Credincioșii Parohiei Ortodoxe „Sfânta Treime” din Municipiul  Dej au avut bucuria astăzi, în duminica a 17-a după Rusalii să participe la prima Liturghie arhierească oficiată în biserica mare. Slujba a fost oficiată, în noua biserică ortodoxă ce se construiește în cartierul Dealul Florilor, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența unui mare număr de credincioși.

      Prin rugăciunile înălțate în timpul Sfintei Liturghii au fost binecuvântate lucrările realizate la biserica „Sfânta Treime” a parohiei Dej III, construcție ce a demarat în anul 1999 și continuă și astăzi, aflându-se la stadiul de pictură.

         După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat că o credință puternică așa cum a fost cea a femeii cananeence poate rezolva orice problemă.

          Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul parohei, iar înainte de momentul împărtășaniei, interpreta de muzică populară Ioana Breda Morar și câteva credincioase ale parohiei au susținut un mini recital de pricesne.

        La finalul Sfintei Liturghii, în semn de mulțumire pentru prezența și împreuna slujire în biserica parohiei „Sfânta Treime”, părintele paroh Teodor Mureșan a oferit ÎPS Andrei o icoană cu Sfântul Apostol al cărui nume îl poartă, iar părintelui protopop Ioan Buftea o icoană cu ,,Sfânta Treime”, hramul bisericii. Pentru activitatea rodnică desfășurată, ÎPS Andrei a oferit, la rândul său, părintelui Teodor Mureșan Crucea arhiepiscopală, iar părintele Ioan Câmpean, slujitor la același Sfânt Altar, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. De asemenea, proiectanții acestui sfânt locaș de cult au primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar toți cei care au contribuit la ridicarea bisericii au primit din partea ÎPS Andrei, diplome de aleasă cinstire.

sursa: radiorenasterea.ro