Bilanț al activităților Arhiepiscopiei Clujului desfășurate în anul 2016

Membrii Adunării Eparhiale ai Arhiepiscopiei Clujului s-au întâlnit sâmbătă, 28 ianuarie 2017, în ședință de lucru, prezidată de Înaltpreasfințirul PărinteArhiepiscop și Mitropolit Andrei. Prima întrunire din acest an a început cu o rugăciune de mulțumire, oficiată în Capela Seminarului Teologic, în prezența celor doi ierarhi ai Clujului, ÎPS Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul Episcop Vicar.

Ședința a continuat apoi în Aula „Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial, unde au fost prezentate rapoartele pe anul 2016 ale tuturor sectoarelor din cadrul Arhiepiscopiei.

În deschiderea ședinței, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului a susținut un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre responsabilitatea pe care o avem cu toții în societatea în care trăim, fiind mădulare ale Bisericii, explicând că trebuie să trăim în unitate și iubire.

Pe lângă consilierii eparhiali, parinții protopopi și conducătorii școlilor teologice, au luat parte la ședință și membrii Academiei Române din Cluj-Napoca, rectorul Universității Babeș-Bolyai, Acad. Ioan Aurel Pop, fostul vice-premier Vasile Dâncu, prefecții celor două județe, reprezentanții armatei și autoritățile locale din Cluj și Bistrița. Au fost nenumărate luări de cuvânt, în special,  din partea membrilor laici ai Adunării Eparhiale. La final s-au prezentat proiectele pe anul 2017 și au fost supuse la vot.

sursa: radiorenasterea.ro