Sari la conținut

Atelier de creație, Pintic 2016

1_1

Si in acest an in Parohia Ortodoxa Pintic s-a organizat cea de-a doua editie a proiectului ” Atelier de Creatie, Pintic 2016” in parteneriat cu Consiliul Judetean Cluj, Primaria Dej, Scoala Speciala Dej si Asociatia Sfintii Apostoli Luca si Andrei!
Desfasurat in doua etape, 1-5 August si 8-12 August, proiectul se bucura de un numar mare de copii, pentru ca aici este locul perfect unde copiii relationeaza usor, se imprietenesc repede, se joaca, sunt liberi in exprimare si isi pun in valoare latura creativa, latura frumosului care salasluieste nealterata in sufletele lor.
Este locul unde, la ceas de seara, pleaca genunchii lor obositi de atata alergatura, in fata celei pe care ei o numesc „Maicuta Sfanta”! Cu siguranta, rugaciunile izvorate din toata fiinta lor strabat cerul si ajung la Maica Domnului care le binecuvinteaza ostenelile si viata!
1Este locul in care doresc sa revina, sa intalneasca alti copii, sa experimenteze alte lucruri, sa simta gustul copilariei!
Copiii au desfasurat activitati pe ateliere de lucru in diferite tehnici (Origami, Quilling, etc) si au deslusit tehnica pictarii icoanelor pe sticla. Toate aceste lucrari ale micilor artisti se vor prezenta intr-o expozitie care va avea loc la Dej, in sala mare a Primariei.
Punctul de mare intensitate al primei etape a avut loc Joi seara, cand uniti in Biserica ortodoxa parohiala din Pintic, am cantat cu totii „ Paraclisul Maicii Domnului”. Oaspeti de seama am avut in persoana parintelui protopop Ioan Buftea, a domnului primar Morar Costan si a doamnei director a Scolii Speciale Dej- Pof. Laura Boian.
Parintele protopop, in cuvantul de invatatura a subliniat faptul ca exista, iata, cazuri fericite de excelenta colaborare intre institutiile statului, biserica si familie si i-a indemnat pe tineri la o viata curata si plina de intelepciune!
Copiii au fost premiati, recompensati, felicitati si aplaudati! Si tot ei au fost cei care au facut un cadou de suflet celor prezenti cantand duios „ O Maicuta Sfanta”!
Multumim tuturor celor implicati in buna desfasurare a acestui proiect: parteneri, sponsori, oameni de bine si rugam pe Maica Domnului sa le ocroteasca viata, familia si pe toti cei dragi lor.