Atelier de creație la Pintic

IMG-20150810-WA0000In perioada 3-7 August s-a desfasurat, in Parohia Ortodoxa Pintic la initiativa Pr. Paroh Capilna Sorin, o tabara pentru copii cu varsta intre 5 si 14 ani.

Proiectul si-a propus sa permita exprimarea libera a copiilor, fara a fi constransi de anumite modele sau tipare, sa ofere ocazia acestora sa-si arate  personalitatea, sa capete incredere in ei, sa poata valoriza ceea ce ei insisi au creat.

O alta componenta deosebit de importanta a acestui proiect este sensibilizarea si descoperirea sentimentului religios al copiilor, a rugaciunii, in special cea catre Maica Domnului!

Timp de 5 zile 25 de copii din Pintic, Dej, Cluj-Napoca si Oradea, sub atenta indrumare a Pr. Capilna Sorin, Prof. Claudia Tudoran si Prof. Lavinia Fatol, au desfasurat activitati de lucru pe ateliere, realizand produse folosind tehnici diferite: icoane pe sticla, figurine din gips (rame tablouri, figurine pe teme religioase, etc) , bratari, cosuri din bete de hartie, si multe alte lucruri interesante. Deosebita a fost prezenta, in fiecare zi, a 5 tineri de la Scoala Speciala Gimnaziala Dej.

Toate aceste lucrari vor fi expuse la Primaria Municipiului Dej si la Muzeul Municipal Dej.

In fiecare dupa amiaza, la Biserica parohiala, au participat alaturi de credinciosii din Pintic la savarsireaIMG-20150810-WA0001 Paraclisului Maicii Domnului.

 Joi 6 August zi de praznic ,“Schimbarea la Fata”, copiii au participat la Sfanta Liturghie, s-au marturisit si s-au impartasit cu Sfintele Taine. Dupa amiaza la Paraclisul Maicii Domnului am avut bucuria sa fim uniti in rugaciune cu Pc. Pr. Protopop Buftea Ioan care a rostit un cuvant de invatatura pentru tineri si nu numai.

 A avut loc si festivitatea de premiere, in prezenta Dl. Morar Costan – Primarul Dejului, a D-nei Laura Boian – Director al Scolii Speciale Gimnaziale Dej, toti copiii primind diplome, cadouri si aprecieri din partea tututor.

Imbucuratoare este sporirea spre cele duhovnicesti, bucuria copiilor, prieteniile legate, si dorinta lor de a reveni si la anul in aceasta tabara!

Dam slava lui Dumnezeu pentru toate si ne rugam Feciorei Maria sa miluiasca sufletele noastre!

Un articol de Părintele Sorin Căpîlna