Sari la conținut

Altarul de vară și casa parohială din localitatea Sălișca, binecuvântate de Părintele Mitropolit Andrei


În Duminica a 30-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a liturghisit în Parohia Sălișca din Protopopiatul Dej.

Slujba a fost precedată de sfințirea altarului de vară, situat în proximitatea bisericii parohiale. Acesta a fost ridicat prin strădania preotului Vasile Căprar, fostul preot paroh, trecut la Domnul în anul 2018.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în locașul de cult, ocrotit de Sfântul Ioan Botezătorul.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, având ca temă preocuparea esențială a creștinului.


În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alin Pădurean a fost hirotonit preot pentru Parohia Buza din Protopopiatul Gherla.

La finalul slujbei, pentru activitatea pastorală desfășurată în parohie, dar și la nivel de protopopiat, unde este responsabil cu activitățile pentru tineri, părintele Vlad Todoran a fost hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru, iar primarul comunei Câțcău, domnul Călin Mureșan a primit din partea Părintelui Mitropolit Andrei ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni. De asemenea, toți cei care s-au implicat în activitățile parohiei au primit diplome de aleasă cinstire.

După oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit a săvârșit slujba sfeștaniei la casa parohială, renovată în ultima perioadă.

sursa: Radio Renasterea