Sari la conținut

Al VIII-lea hram al Parohiei „Sfântul Nectarie” din Dej

 

Astăzi, 9 noiembrie 2018, credincioșii Parohiei Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul din Dej și-au serbat al VIII-lea hram. Ca în fiecare an, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, alături de un numeros sobor de clerici.

Pe lângă numărul mare de credincioși prezenți, la eveniment au luat parte și reprezentați ai autorităților centrale și locale din Dej, Cluj și Brașov. În acest an slujba a avut o frumusețe aparte datorită răspunsurilor date la Sfânta Liturghie de către Corala Psalmodia Transylvanica, dirijată de către Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cadrul slujbei, directorul executiv al Asociației Filantropia Dej, dl. Costinel Șoaită a fost hirotonit întru preot pe seama Centrului de Servicii Sociale Sfânta Ana din Dej. Părintele Costinel, cel care a pus bazele serviciilor sociale ale Protopopiatului Dej, va oferi acum asistență religioasă persoanelor de la Centrul Social aflat acum în faza de construcție.

Parohia Sfântul Ierarh Nectarie din Dej a fost înființată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei în august 2011, iar de atunci este păstorită de către părintele Ioan Buftea, actualul protopop de Dej.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2076159715777089&type=1&l=a69a3d2a76

În cazul în care nu puteți vizualiza fotografiile în album, vă rugăm să accesați legătura directă.