Sari la conținut

Tabără de vară la Sângeorz-Băi

Protopopiatul Ortodox Dej, în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej, a organizat prima tabără a acestei veri la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, în perioada 18-23 iulie, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Tabăra a avut un caracter tematic, participanții având posibilitatea de a descoperi prin activități specifice care sunt cele mai importante virtuți pe care fiecare copil trebuie să le dobândească: ascultarea, curajul, credința, nădejdea, dragostea și dărnicia.

În cele șase zile de tabără, copiii au participat la jocurile și concursurile organizate de către voluntari. În fiecare dimineață și seară au luat parte la rugăciunea taberei. De asemenea, cu prilejul sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, copiii au participat la Sfânta Liturghie.

În această săptămână, preotul taberei a fost părintele Nicolae Muntean, preot paroh la Parohia ,,Sfânta Treime” din Dej, cel care le-a adresat în fiecare zi cuvinte pline de învățătură, iar coordonarea taberei a fost realizată de către Raluca Vaida, voluntar-coordonator al LTCOR Dej.

Obiectivul principal urmărit în această tabără a fost acela de a îmbina activitățile duhovnicești cu cele educative și de a-i apropia pe copii de Dumnezeu. Printre activitățile taberei s-au numărat atelierele de creație (teatru, litografie, prim-ajutor, sport, pictură pe sticlă, stikere, experimente, pictură pe gips, chitară, povești, brățări și improvizație), acestea fiind coordonate de către voluntarii L.T.C.O.R. Dej.

Unul dintre cele mai importante momente ale săptămânii a fost vizita domnului Inspector Patriarhal, Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, și a părintelui Protopop Ioan Buftea, care au adresat participanților cuvinte folositoare pentru suflet.

O altă tabără, adresată adolescenților, va avea loc luna viitoare iar scopul taberei este acela de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a petrece clipe memorabile alături de alți participanți.

Pr. Vlad Todoran – Responsabil activități cu tinerii, Protopopiatul Dej