,,Colind- din suflet de copil“ ediția a VII-a la Dej

Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu instituțiile școlare de învățământ din Dej și din împrejurimi a organizat a VII-a ediție a concertului de colinde intitulat ,,Colind-din suflet de copil”.

Marți, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, la Biserica Ortodoxă Dej I, cu Hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej, s-a desfășurat a VII-a ediție a concertului de colinde ,,Colind- din suflet de copil”. Acest eveniment, cultural-religios, a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej și Școlile Gimnaziale din cuprinsul teritorial al Protopopiatului Dej. Au participat peste 200 de colindători, pregătiți și însoțiți  de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii Instituțiilor de Învățământ.

Au participat copii de la 12 Școli Gimnaziale după cum urmează: ,,Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Dej, Liceul Tehnologic Special-Școala Specială, Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Școala Gimnazială Cuzdrioara, Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nireș, Școala Gimnazială Nr. 1 Dej și Școala Gimnazială Vad.
Prin implicarea parohiilor din Municipiul Dej, toți colindătorii au primit daruri, ele fiind împărțite de către voluntarii de la Liga Tinerilor Creștini din Dej.

,,Doresc să mulțumesc tuturor: Bunului Dumnezeu, Părintelui Mitropolit Andrei, care a acceptat cu bucurie invitația de a fi în mijlocul nostru în această seară,reprezentanților Radio Renașterea, care s-au ocupat de sonorizarea concertului, preoților din Dej, profesorilor care s-au implicat pentru reușita acestui eveniment, părinților și în mod deosebit copiilor, care prin glasurile lor îngerești ne-au adus vestea cea bună a venirii Domnului Hristos. Părinții și profesorii se ocupă zilnic de educația și formarea copiilor pentru viață, iar în seara aceasta am văzut cu toții roadele muncii lor. ,,Omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil”(Pitagora), a subliniat părintele Ioan Buftea, protopop al Protopopiatului Ortodox Român Dej.
Seara s-a încheiat cu tradiționalul colind ,,O ce veste minunată”, cântat de toți cei prezenți în Biserică.

La acest eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și un număr mare de copii, părinți și bunici.
foto/Adrian Sălăjan